Veelgestelde vragen

Openingstijden
 • Wanneer is het Nederlands IJsbeelden Festival geopend?

  Het Nederlands IJsbeelden Festival is t/m zondag 5 maart alle dagen geopend van 10.00 tot 17.30 uur (met uitzondering van maandag 6 en maandag 13 februari)!

Je bezoek
 • Wat moet ik doen als tickets die ik heb besteld niet zijn binnen gekomen?

  Onze tickets worden verzorgd door een externe partij namelijk: Ticketscript, dus wanneer u online tickets heeft gekocht en die zijn niet binnen gekomen of iets dergelijks is het beste om hen te contacten. Dit kan via email (support@ticketscript.com) en telefoon (020 333 0590).

 • Kan ik op locatie tickets kopen?

  Jazeker kunt u op locatie tickets kopen. Gelijk als u binnenkomt aan uw rechterhand bevindt zich de kassa. Wij raden wel altijd aan om de tickets online te kopen aangezien u dan niet eerst naar de kassa hoeft. Maar uiteraard is het in ieder geval mogelijk.

 • Hoe lang duurt een bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival?

  Er staan twee grote tenten op het ArenaPark. De een staat vol met meer dan honderd ijsbeelden en de andere is volledig ingericht als horecaplein. Een ronde door de ijshal duurt ongeveer een half uur tot een uur. Belangrijk te weten is dat u een stempel krijgt bij de uitgang waardoor u later nog een keer naar binnen kunt. Het opwarmen kan dus in de andere tent, hier kunt u lekker zitten en genieten van warme dranken en hapjes. U heeft dus volledig zelf in de hand hoe lang een bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival duurt.

 • Zijn mijn gekochte kaarten alle dagen geldig tot en met 5 maart 2017?

  Ja, met je gekochte kaarten kunt u tot 5 maart 2017 het Nederlands IJsbeelden Festival bezoeken. De dagaanduiding op de kaart is slechts voor onze telling van te verwachgten bezoekers.

 • Moet ik vooraf kaarten kopen of kan dat ook aan de kassa?

  Wij raden je aan om vooraf tickets te kopen. Je bent dan verzekerd van toegang tot het evenement. Mocht het onverhoopt druk zijn dan kan het namenlijk zo zijn dat wij genoodzaakt zijn om de kassa tijdelijk te sluiten.

  Let wel! Met online gekochte toegangskaarten hoef je niet in de rij te staan van de kassa. Wèl bestaat de kans dat er een rijvorming is voor de doorstroming van de expositie! Deze rij valt niet te omzeilen. Bij drukte kun je altijd op een later tijdstip of andere dag terug komen. Kaarten blijven gewoon geldig!
  Als het druk is kun je je altijd vermaken op ons horecaterras of maak gewoon eerst een uitstapje in de buurt en kom gewoon later terug.
  Op de drukkere dagen (weekenden en Kerstvakantie) raden wij u aan om vooral vroeg te komen (voor 12 uur) of ná 16 uur.

 • Kan mijn ticket-code ook vanaf mijn telefoon gescand worden of moet ik de ticket uitprinten?

  Wij kunnen de barcodes en QR-code ook vanaf de telefoon scannen. Uitprinten is niet noodzakelijk. Zet wel alvast uw achtergrondverlichting van uw telefoon iets feller a.u.b.

 • Waar kan ik parkeren en wat zijn de kosten?
 • Is het evenement goed bereikbaar met openbaar vervoer?

  Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt plaats vlakbij het treinstation Bijlmer-ArenA-Amsterdam-Zuidoost. Dus of je nou met bus of trein komt, het evenement is niet meer dan 1 minuut lopen vanaf je laatste halte. Goedkope trein-combitickets voor het evenement zijn te verkrijgen via Spoordeelwinkel.

 • Zijn er speciale prijzen wanneer je met de trein komt?

  In de NS Spoordeelwinkel vind je een combideal voor een entreeticket voor het Nederlands IJsbeelden Festival en een retourticket van de NS. Dit is te vinden via Spoordeelwinkel.

  Het station Amsterdam ArenA is slechts 100 meter van het evenement verwijderd.

 • Is het mogelijk een bezoek te brengen aan het Horecaplein, los van het Nederlands IJsbeelden Festival?

  Ja, dat is mogelijk. Het horecaplein is GRATIS toegankelijk!

 • Mag ik foto's maken van de ijssculpturen?

  Ja. Het is toegestaan om foto's te maken van de ijssculpturen en deze te verspreiden via Social Media. Gebruik je de hashtag #ijsbeelden, dan maak je ook nog eens kans op mooie prijzen.

 • Waar kan ik terecht voor vragen over mijn ticket / entreekaart?

  Voor vragen over je tickets/entreekaarten ga je naar Ticketscript (https://company.ticketscript.com/nl/ticket-koper) hier vind je een overzicht van meest gestelde vragen of kun je je kaart opnieuw toegezonden krijgen. Uiteraard kun je hier ook je vraag achter laten en wordt je in de regel binnen 4 uur terug gebeld. 24/7 bereikbaar!

 • Is er een mogelijkheid tot pinnen?

  Ja. Zowel bij de kassa als bij de verschillende horecapunten is het mogelijk om met pin te betalen. Geldopname is op het evenement niet mogelijk.

 • Smelten de ijsbeelden bij warmer weer?

  Nee hoor. Tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival ziet u meer dan honderd ijssculpturen in een gekoelde vrieshal met een temperatuur van -8 tot -10 graden Celcius. Kleed u dus vooral goed warm aan ;-) !!

 • Wat gebeurd er met het ijs na het evenement?

  Na het evenement worden de beelden op marktplaats gezet voor een liefhebber die het graag wil kopen! Als het hier niet wordt verkocht, wordt al het sneeuw en ijs weggegooid in de gracht, dit kan omdat het zuiver sneeuw en ijs is. Heel erg zonde natuurlijk van dat harde werk. Maar het kan natuurlijk niet voor altijd bewaard worden. Gelukkig hebben we dan de foto’s nog!

 • Als ik de ruimte van de ijsbeelden verlaat, kan ik dan nog een keer terug?

  Ja. Bij de uitgang van de ijsbeeldententoonstelling krijg je een stempel op de hand, zodat je op een later tijdstip dezelfde dag nogmaals het IJsbeelden Festival kunt bezoeken. 

 • Zijn honden toegestaan?

  Ja mits aangelijnd en je erop let dat ze niet plassen (met name in koude gedeelte).

 • Is het mogelijk om zonder de ijsbeelden te bezoeken gebruik te maken van de horeca?

  Ja, dat mag. Iedereen is welkom voor een kop koffie of chocolademelk met gebak, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

 • Is het Nederlands IJsbeelden Festival ook met Kerst en Oud & Nieuw geopend?

  Ja. Het Nederlands IJsbeelden Festival is alle dagen geopend. Speciale tijden staan vermeld op: https://www.ijsbeelden.nl/informatie/openingstijden

 • Ik wil met een groep komen, kan dat?

  Voor groepen vanaf 25 personen zijn er meerdere mogelijkheden. Klik hier.

 • Is mijn Museumkaart ook geldig?

  Nee. Je museumkaart is niet geldig voor het Nederlands IJsbeelden Festival.

 • Is er een speciale 65+ korting?

  Ja, deze korting is te vinden op: https://www.ijsbeelden.nl/informatie

 • Hoe lang sta ik in de rij voordat ik naar binnen kan?

  Wij hebben dit jaar veel extra regelingen getroffen om de bezoekersdoorstroming van het evenement zo soepel mogelijk te maken. De lengte is afhankelijk van dag en tijdstip en helaas niet te voorspellen. We raden je aan om voorafgaand aan een bezoek je tickets online te kopen zodat je eventuele wachtrijen voor de kassa vermijdt. Het voorkomen van mogelijke wachtrijen in de hal zelf, is helaas moeilijk uit de weg te gaan. Echter is het doordeweeks en in de ochtenden doorgaans het rustigste. 

 • Kan ik de entreebewijzen laten scannen op mijn mobiele telefoon?

  Jazeker, bij de toegangscontrole kun je de QR- of Barcode laten scannen van je mobiele telefoon. Maar om te voorkomen dat problemen zich voordoen, is het verstandig de tickets uit te printen. 

 • Ik heb tickets besteld maar nog niet ontvangen

  Tickets kun je eenvoudig nogmaals opvragen via https://company.ticketscript.com/nl/ticket-koper. Hier vind je tevens een overzicht van meest gestelde vragen. Uiteraard kun je hier ook je vraag achter laten en wordt je in de regel binnen 4 uur terug gebeld. 24/7 bereikbaar!

  Let op! Kaarten kunnen slechts 1 keer gebruikt worden en zijn na binnenkomst niet meer te gebruiken.

 • Wat is het maximale aantal kaarten dat je per keer kan bestellen?

  Je kunt maximaal 8 kaarten per keer bestellen. Uiteraard is het wel mogelijk om direct nogmaals een boeking te doen.

 • Is het mogelijk om te betalen vanuit het buitenland?

  Ja, het is mogelijk om je ticket vanuit het buitenland te bestellen en te betalen via onze ticketshop. 

 • Kan ik de baby verschonen op het evenement?

  Ja hoor. Bij de toiletten zijn er aankleedkussens aanwezig.

 • Is het toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen?

  Nee. Dit is niet toegestaan!

 • Is er nog meer te doen in de regio?

  Ja... neem o.a. eens een kijkje op 'Leuk in de buurt'.

 • Ben je iets kwijt?

  Ben je iets kwijtgeraakt tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival? Mail dan naar info@ijsbeelden.nl voor de gevonden voorwerpen. 

 • Zijn er lockers aanwezig tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival?

  Nee, er zijn geen lockers aanwezig tijdens het festival. Tassen mogen gewoon mee naar binnen. 

 • Is het mogelijk om met medische aandoeningen het Nederlands IJsbeelden Festival te bezoeken?

  Hiervoor willen we je verzoeken om contact op te nemen met je huisarts. 

Mindervaliden
 • Is het Nederlands IJsbeelden Festival toegankelijk voor mindervalide bezoekers?

  Het Nederlands IJsbeelden Festival is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Een toilet voor mindervaliden is beschikbaar. Wij hebben ter plaatse geen rolstoelen beschikbaar.

 • Moeten de begeleiders van de rolstoelgebruikers entree betalen?

  De begeleiders van de rolstoelgebruikers betalen de reguliere entreeprijs tenzij deze begeleider werkzaam is bij een verzorgingstehuis en/of een begeleiderskaart kan tonen. 

 • Is het festival toegankelijk voor scootmobielgebruikers?

  Ja, het festival is toegankelijk voor scootmobielgebruikers.

 • Waar kunnen mindervaliden parkeren?

  In de parkeergarages rondom de ArenA zijn minder valide parkeerplekken. 

 • Is het Nederlands IJsbeelden Festival interessant voor bezoekers met een visuele beperking?

  Ja, het weekend van 4 en 5 maart 2017 is er speciaal voor mensen met een visuele beperking de mogelijkheid om de tentoongestelde objecten aan te raken. U mag, uitsluitend dit weekend, ook het ijs betreden.

  Dit laatste weekend is tevens geopend voor de reguliere bezoekers.

 • Kan ik mijn geleidehond/ hulphond meenemen?

  Jazeker, het is toegestaan een geleidehond of hulphond mee te nemen naar het Nederlands IJsbeelden Festival