een meer dan duurzaam festival met oog voor de omgeving

Het Nederlands IJsbeelden Festival wordt, binnen de mogelijkheden, maatschappelijk verantwoord en duurzaam geëxploiteerd. Ook wij dragen het milieu namelijk een warm hart toe, ook al werken we twee maanden lang in temperaturen onder nul. 

Wij dragen het milieu een warm hart toe

De vrieshal is in samenwerking met erkende leveranciers speciaal voor het Nederlands IJsbeelden festival ontwikkeld. Er is ons veel aan gelegen om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. 

Energiegebruik
De energie die nodig is voor het vriesproces moet zo efficiënt mogelijk besteed worden. In de nacht worden koude buffers gecreëerd die overdag gebruikt worden. Waar mogelijk wordt er groene energie gebruikt. Er worden geen dieselaggregaten voor het vriesproces gebruikt. De warmte die de vriesinstallatie (chillers) afgeeft hergebruiken we om elders warmte te creëren.

De Vloer
Op de bestaande robuuste en isolerende zwaarlast vloer leggen we een laag extra dekhout. Dit bestaat uit Russische berkenhout (betonplex) van 18 mm. Daar overheen komen rubberen matten van 45 mm dik. De vloerisolatie wordt geoptimaliseerd door onder de vloer een stilstaande luchtstrook te creëren.
 

De Wanden
De wanden van de vrieshal zijn opgebouwd uit 120 mm isolatiepanelen.

Het dak
Het dak van de vrieshal is speciaal in Duitsland gemaakt. ISO dakzeilen en gevelzeilen worden voorzien van lucht en een extra 40 mm foamlaag aan de binnenzijde zorgt voor extra isolatie.
 

De aluminium spanten
De aluminium spanten die als koude-/ warmtebrug kunnen functioneren worden speciaal afgedekt door geïsoleerde flappen die speciaal voor het Nederlands IJsbeelden Festival ontwikkeld zijn.