Restaurants in Zwolle

Wilt u een lekker hapje eten, maar bent u hier niet bekend in Zwolle? Hier een aantal tips op een rij gezet: 

BaiYok

BaiYok is op 20 januari 2004 geopend door Paul van der Helm en Yaowanuch Arpamo. Samen hebben zij een stukje Thailand op de Diezerpoortenplas in Zwolle neergezet en willen graag bewijzen dat alleen al het Thaise eten een reis naar het prachtige land van de glimlach meer dan de moeite waard is. Als het weer het toelaat kunt u bij BaiYok ook terecht op het grote eigen terras aan de stadgracht.

In 2011 is het restaurant uitgebreid met het pand ernaast (voormalig uitzendbureau), waardoor er 20 extra zitplaatsen zijn bijgekomen. Door het weghalen van de tussenmuur en de toename van het aantal ramen is het restaurant veel lichter geworden, wat onze gasten een comfortabel gevoel van ruimte geeft.


Diezerpoortenplas 3

8011 VV Zwolle 

Telefoon: 038 422 9882

info@baiyok.nl

BaiYok

Stadscafé Blij

Stadscafé Blij is een multifunctionele horecagelegenheid in het meest prominente pand van de Zwolse binnenstad (Grote Markt 13a). Onze ruimtes ademen verschillende sferen uit, waarin stijlvolle no-nonsense een subtiele rode draad vormt.

Op ieder moment van de dag kunt u bij ons terecht: Stadscafé Blij is zeven dagen per week geopend, vanaf 09.00 uur 's ochtends.

Geniet van een heerlijk ontbijt, uitgebreide lunch of een heerlijk diner in onze serre met een adembenemend uitzicht op het historische stadshart van Zwolle. Uiteraard kan dit ook in ons sfeervolle Stadscafé of in de karakteristieke Kornuitkamer. 

Alles kan, want wij zijn Blij. Vooral met uw komst.

 

Hieronder vindt u de arrangementen, hierop krijgt u10% korting op vertoon van uw (digitale) entreebewijs.

 

Grote Markt 13a

8011LW Zwolle

Tel. 038 421 6318

contact@blijzwolle.nl

Stadscafé Blij

De Hap en Tapkamer

Midden in het centrum van Zwolle vind je in de Voorstraat De Hap en Tapkamer. Een gezellige ruimte waar je lekker kan lunchen, uitgebreid kan genieten van heerlijke tapas, maar ook gewoon terecht kan voor een drankje. Met 9 speciaalbieren op tap zit er vast iets voor jou bij!

De Hap en Tapkamer grenst aan de keuken van Stadscafé Blij en dat biedt heel veel mogelijkheden. Een deel van de gerechten op onze menukaart wordt bij Blij bereid. Op deze manier kunnen we jou een ruime keuze bieden en kan jij daar in alle rust van genieten.

Geef je binnenkort een feestje? Vier het bij De Hap en Tapkamer! Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.

De Hap en Tapkamer is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 13.00 uur. Plof op een bank of in een fijne stoel en gun jezelf een moment van rust. Even onthaasten. En dat onder het genot van de lekkerste hapjes en drankjes.

 

Hier vindt u de arrangementen, hierop krijgt u 10% korting op vertoon van uw (digitale) entreebewijs.

 

Voorstraat 2

8011 ML Zwolle

Telefoon: 038 421 8500

contact@hapentapkamer.nl

De Hap en Tapkamer

Bistro De Zoete Inval

Bij Bistro de Zoete Inval kun je terecht voor heerlijke proeverijtjes, waarbij je uit de volledige kaart onbeperkt gerechten kunt kiezen voor een vaste prijs. Zo ervaar je een avond dineren in een geheel ongedwongen huiselijke sfeer. Naast allerlei heerlijke vlees- en visgerechten, zijn er ook vegetarische maaltijden en zelfs tapasgerechten te bestellen.

Een andere leuke actie is die van de early-bird. Wanneer u hier tussen 17.00 uur en tot uiterlijk 19.30 uur dineert, krijgt u 15% korting over het diner.

Geniet van een gezellige avond uit en reserveer direct!

Jufferenwal 21a

8011 LE Zwolle

Telefoon: 038 421 8200

info@bistrodezoeteinval.nl

Bistro De Zoete Inval

De Belgische Keizer

Gezellig uit eten in Zwolle? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kenmerkend voor de keuken van De Belgische Keizer, zoals de naam al aangeeft, zijn de Belgische gerechten en lekkernijen.

Om lekker te genieten van het Belgisch eten en de heerlijke speciaalbieren. Daar kan je bij de Belgische Keizer van genieten in ons sfeervolle restaurant.

Wij bieden een ruime keus aan speciaalbieren die zowel in het restaurant als café te nuttigen zijn.

De Belgische Keizer biedt u een driegangen-keuzemenu aan voor € 23,50

 

Melkmarkt 56-58

8011 ME Zwolle

Telefoon: 038 421 1011

De Belgische Keizer

Coperto Restobar

Coperto Restobar in Zwolle is een inspirerend en gastvrij restaurant met bijzondere gerechten en prachtige wijnen. Het restaurant ligt op een steenworp afstand van het treinstation van Zwolle, tevens beschikt het over een eigen parkeerplaats. Copeto Restobar is onderdeel van Pillows Grand Hotel Ter Borch. Het hotel en restaurant is voor iedereen toegankelijk en voor 37 euro krijg je al drie heerlijke gerechten.

 

Stationsweg 9

8011 CZ Zwolle

info@copertorestobar.com

Coperto Restobar

Kletsen & Proeven

Op zoek naar een gezellige bar & bistro Zwolle? Bij Kletsen & Proeven kunt u genieten van heerlijke gerechten en ons populaire 3 gangen proeverij menu in ons sfeervolle restaurant. Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor een drankje met bijvoorbeeld een borrelhap. Daarnaast worden er arrangementen verzorgd en zalen verhuurd. Daarbij bieden wij een ruime keus aan Speciaalbieren welke niet alleen tijdens het diner in het restaurant, maar ook op het grote (lounge) terras te nuttigen zijn.

Kletsen en proeven dinsdag, woensdag, donderdag en zondag voor € 10,-- een hoofdgerecht met friet (saté, zalm, stoofpotje en vegetarisch). Op vrijdag en zaterdag geldt deze actie alleen voor 18.00 uur.

 

Melkmarkt 52-54

8011 ME Zwolle

Telefoon: 038 4212909

Kletsen & Proeven

De Vlaamse Hoogmis

De Vlaamse Hoogmis is een tapas bar gevestigd in een monumentaal pakhuis uit de 15 eeuw in Zwolle. Voor een lekker glas bier, goed glas wijn of heerlijke tapas kunt u bij ons op het terras of binnen in het sfeervolle interieur terecht. Het thema van de bar is wielrennen wat de naam al aangeeft. De Vlaamse Hoogmis is de bijnaam van de wielerkoers ‘De ronde van Vlaanderen’. Kom langs en laat je verwennen met heerlijke tapas en Kwaremontbier het wielerbier bij uitstek.

 

De Vlaamse Hoogmis biedt u een 4 gangen Tapas Menu, op dinstag t/m zondag voor € 18,50 en op vrijdag en zaterdag voor € 23,50

 

Melkmarkt 46

8011 ME Zwolle

Telefoon: 038 3030 269 

De Vlaamse Hoogmis

Lekker Zwols

Bij Lekker Zwols eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Het personeel staat bekend om haar warmte en gastvrijheid. Lekker Zwols gebruikt in haar gerechten verschillende lokale producten van een uitstekende kwaliteit zodat je kunt proeven wat de Zwolse streek allemaal te bieden heeft.

 

Hier vindt u de arrangementen van Lekkr Zwols. Een driegangenmenu inclusief koffie voor maar € 25,00

 

Oude vismarkt 31

8011 TA Zwolle

info@lekkerzwols.nl

Lekker Zwols

Las Rosas

Bienvenido a Las Rosas - Grand Café & Tapas Bar Zwolle

Waar Spaanse passie en Zwolse gezelligheid met succes zijn samengesmolten. Geniet van onze authentieke mediterrane gerechtjes en heerlijke, karakteristieke wijnen in een fraaie ambiance, middenin het historische centrum van Hanzestad Zwolle. Las Rosas is dan ook de gelegenheid bij uitstek voor een kwalitatief hoogstaand, maar ook betaalbaar avondje uit. Voor jong en oud, want diversiteit schept gezelligheid. Vraag maar aan de Spanjaarden!

 

Rodetorenplein 10-11

8011 MJ Zwolle

Tel. 038 422 4227

info@lasrosas.nl

Las Rosas

Os en Peper

Houdt u van eten op culinair niveau, zonder al te veel sterallures?
Het gepassioneerde Os en Peper team presenteert u een internationaal georiënteerde cuisine met authentieke Franse flair.

Onze à la carte gerechten vernieuwen we regelmatig voor u. Die veelzijdigheid proeft u ook in ons persoonlijke maatwerk.
Niets is onmogelijk, laat u verrassen.

U vindt Os en Peper aan de Ossenmarkt, aan de voet van de Peperbus, én op de eervolle tweede plaats in de Iens Top 10.
Verdiend? Kom proeven, ú bent bij ons de ster!

 

Ossenmarkt 7-8

8011 MR Zwolle‎

Tel. 038 421 1948

info@osenpeper.nl

Os en Peper

Vaca Negra

Op zoek naar een nieuwe uitdaging hebben twee restauranteigenaren met een oprechte passie voor service, kwaliteit en gastvrijheid de handen ineengeslagen om Zwolle kennis te laten maken met een nieuw concept. Met het oog op verrijking van het al uitgebreide culinaire hart van de Zwolse binnenstad is hieruit een hoogwaardige smaakmaker ontstaan in de vorm van het Argentijns Steak & Grill Café: Vaca Negra. Samen met een gepassioneerd en gedreven team van gastheren, -vrouwen en de chefs in de keuken zorgt Vaca Negra voor een  dagje uit dat compleet in het teken staat van de bijzondere en smaakvolle Argentijnse keuken.

 

Ossenmarkt 9

8011 MR Zwolle

Tel. 038 421 4837

Vaca Negra

De Buik van Parijs

BIENVENUE, WELKOM!

Wilt U lekker eten tegen een betaalbare prijs, dan bent U van harte welkom bij Bistro De Buik van Parijs in Zwolle.
Een gezellige “no-nonsense” bistro, gelegen aan de rand van het centrum met volop parkeerruimte op het nabij gelegen parkeerdek. Museum de Fundatie, de IJsselhallen en het station bevinden zich op ongeveer vijf minuten loop afstand.

Een etentje bij De Buik van Parijs is dineren in een gezellige Franse sfeer, met een enthousiaste, vriendelijke bediening.
Op onze menukaart staan vooral Franse gerechten. Bij mooi weer kunt U genieten van ons beschutte tuin-terras.

 

Willemskade 6

8011 AC Zwolle

Tel. 038 423 3225

De Buik van Parijs

McDonalds

Met vestigingen in Zwolle, Kampen en Heerde moet het vinden van een McDonalds in de buurt van het IJsbeelden Festival geen probleem zijn. Vergeet u vooral niet u voucher in te leveren die u ontvangt als u bij het IJsbeelden festival komt. Deze voucher kunt alleen bij bovengenoemde vestigingen inwissenlen voor een gratis heerlijk softijsje.

McDonalds restaurants