Voor €1,- naar het Herman Brood Museum in Zwolle!

Op vertoon van uw toegangsbewijs van het IJsbeelden Festival, die u online gekocht heeft op deze website, kunt u voor €1,- (per persoon) naar het Herman Brood Museum. Deze aanbieding staat ook op uw ticket vermeld. Reserveren is niet nodig en ook niet mogelijk.

 

Deze actie is geldig tussen 16 december 2023 t/m 25 februari 2024.

Het Herman brood Museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur.

Adres:

Blijmarkt 21, 8011 ND, Zwolle (tegenover Museum de Fundatie).

 

Herman Brood Museum:

Hoewel de meeste Nederlanders Herman Brood associeren met de stad Amsterdam, liggen zijn roots in Zwolle. Hier groeide Herman op als kind en tiener. Hij had een haat-liefde verhouding met Zwolle. “Ik kom uut Zwolle, vette pech” is een uitspraak die ook zijn kunst regelmatig terug kwam. Doordat hij in Zwolle opgroeide, is hij onlosmakelijk verbonden met deze stad.

 

Op 3 november 2018 is het Herman Brood Museum feestelijk geopend door Johan Derksen, fan van het eerste uur.

Het museum toont een brede collectie kunst en aanverwante werken van Herman Brood uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochters Lola en Holly en beide zussen Elly en Beppie Brood.

Ook worden er verzamelobjecten van fans getoond. Het gaat om brieven, tekeningen en  gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier, kleding en bierviltjes.Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto’s, kledingstukken, schilder attributen en zelfs spuitnaalden.Op verschillende grote beeldschermen worden films over deze kunstenaar vertoond. Ook, in het museum kunt u met uw telefooncamera de QR codes scannen om korte fragmenten te zien van o.a. de meester zelf. Unieke opnamen die gemaakt zijn in de jaren 90.

Het Herman Brood Museum maakt onderdeel uit van de Herman Brood Experience, een plek waar Herman Brood weer tot leven komt en waar je veel van zijn werken kunt bezichtigen en kopen.