Persberichten

Het Nederlands IJsbeelden Festival keert terug naar Zwolle

Na een jaar afwezigheid komt het Nederlands IJsbeelden Festival aankomende winter terug naar Zwolle. De organisatie heeft weer voor Zwolle gekozen omdat het evenement in Zwolle beter tot zijn recht komt dan in Amsterdam, waar meer internationale evenementen tegelijkertijd worden georganiseerd. Ook erkent Het Organisatieteam, de organisatie van het festival, dat het Nederlands IJsbeelden Festival al een lange geschiedenis in Zwolle heeft en eigenlijk ook haar “roots” in de Overijsselse hoofdstad heeft. Winter in Zwolle wordt hiermee weer zoals het hoort..

Download Het Nederlands IJsbeelden Festival keert terug naar Zwolle (838 woorden)

NEDERLANDS IJSBEELDEN FESTIVAL - Persberichten

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 4 maart 2018 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar  is: “Wereldberoemde verhalen”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Allice in wonderland, Harry Potter en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt. leven.

Download Persbericht Nederlands IJsbeelden Festival (179/142 woorden)

Het Nederlands IJsbeelden Festival zoekt Scrooge - Persbericht

De organisatie van het Nederlands IJsbeelden Festival is opzoek naar de gierigste man van Nederland. Wie denkt niet aan zijn naaste, heeft geen sociale contacten en is te gierig om de kachel aan te doen? Geef u zelf op of geef uw buurman, vriend of vage kennis op. Scroodge wordt door de organisatie uitgenodigd om tijdens de Kerstvakantie de rol van zijn leven te spelen bij het Nederlands IJsbeelden Festival bij een temperatuur van -10 graden Celsius.

Het Nederlands IJsbeelden Festival wordt van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 georganiseerd bij de IJsselhallen in Zwolle. Het thema van het Nederlands IJsbeelden  Festival dit jaar  is: “Wereldberoemde verhalen”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m² grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het “verhalen-thema” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Een van de verhalen die in sneeuw en ijs tot leven komen is het wereldberoemde boek van de schrijver Charles Dickens, A Christmas Carol.  Scrooge en de drie geesten komen elkaar tegen in de slaapkamer van Scrooge. De kachel is uit en het vriest hard. Het bed van Scrooge is nog leeg. De gierigste Scrooge van Nederland wordt uitgenodigd om plaats te nemen in bed om de bezoekers van het Nederlands IJsbeelden Festival te waarschuwen tegen het onheil wat hen kan gaan treffen.

Belangstellenden voor deze Scrooge rol moeten een beroerde inborst hebben en tegen de kou kunnen.

Aanmeldingen kunnen gemaild worden naar info@ijsbeelden.nl onder vermelding van “Scrooge de rol van mijn leven”.

Download Nederlands IJsbeelden Festival zoekt Scrooge