Vind hieronder ons laatste persbericht

PERSBERICHT 
17 januari 2017

NEDERLANDS IJSBEELDEN FESTIVAL in Amsterdam Zuidoost verlengd t/m 5 maart

Het grootste ijssculpturen festival van Europa is nog te bezoeken tot en met de voorjaarsvakantie. De vele tienduizenden bezoekers die u reeds voorgingen door de 1.500 m² grote vrieshal hebben kunnen genieten van de meest bijzondere ijs- en sneeuwsculpturen. De ijsbeelden zijn ware kunstwerken en zijn ter plaatse gemaakt door 42 carvers (ijskunstenaars) uit 16 verschillende landen.

 

Een unieke expositie voor de hele familie!

Meer dan 100 ijssculpturen zijn te bewonderen in een grote hal direct naast de Amsterdam ArenA. 26 betoverende werelden met als thema: Music Inspires. En dat alles bestaande uit 275.000 kilo kraakhelder ijs en 275.000 kilo glinsterende sneeuw.

 

Om de ijssculpturen in optimale conditie te houden wordt de temperatuur van de expositiehal op min 8-10 graden Celsius gehouden! En tja, dat voelt behoorlijk koud. Zorg er dus voor dat u warm gekleed het evenement bezoekt; met inbegrip van handschoenen. Eenmaal in de vrieskou zult u ons dankbaar zijn voor deze tip.

 

De reis gaat onder andere langs onlangs overleden artiesten als Prince, David Bowie enz. U loopt door de verschillende soorten muziekstijlen. Het is moeilijk voor te stellen, maar de kunstenaars hebben dit alles uit ijs en sneeuw gehakt. Enorme en verbazingwekkend standbeelden tot wel 6 meter hoog. Een extreme hoeveelheid creativiteit en vakmanschap van de ijssculptuur-kunstenaars samen met speciale effecten zullen u versteld doen staan.

  

Het ijs, het sneeuwlandschap, de vriestemperatuur, de lichten, de muziek en de effecten nemen mee naar een andere wereld. U zult onder de indruk zijn van de ijssculpturen en verrast zijn van alle details die u ziet. De verhalen die worden uitgebeeld in combinatie met de mystieke en mysterieuze sfeer van ijs wordt op het festival wordt uitgeademd.

 

In deze ijsbeeldententoonstelling onthullen het ijs en de sneeuw de muziekgeschiedenis. Het komt allemaal tot leven, of het nu gaat om popmuziek, klassieke muziek, flower power of heavy metal. De 1500 m² hal is een totaalbeleving van muziek en natuurlijk ijs en sneeuw: een werkelijk verbluffend ervaring.

Kirsten den Hertog (Marketing Manager): “We hebben gemerkt dat bezoekers ook vaak lekker nagenieten van al het moois wat men gezien heeft. Gewoon even bijkletsen op ons horecaterras met een heerlijke erwtensoep of een warme apfelstrudel met chocomel maken het winterse gevoel compleet. Daarnaast is een bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival perfect te combineren met een bezoek aan Amsterdam, binnen 14 minuten bent u met trein of tram in hartje centrum. ”

 

Maak gebruik van kortingsvoucher:

Voucher Download de voucher (PDF)

Via de kortingsvoucher of kortingscode op www.ijsbeelden.nl/korting profiteert u van een bijzonder aanbod.

 

Volwassenen   :           € 16,50            ->         € 11,50

Kinderen         :           € 10,00            ->         €   7,00

 
Het Nederlands IJsbeelden Festival is tot en met 5 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Met uitzondering van maandag 6 en maandag 13 februari. Voor meer informatie zie: www.ijsbeelden.nl of klik hier voor een kort filmpje.

 

En vergeet vooral ook niet je fotocamera mee te nemen want u zult ogen en oren tekort komen.