Liefdadigheidsactie tijdens het IJsbeelden Festival

Laat de schoonheid van ijskunst de ravage van oorlog overtreffen

Kunst weeft draden van verbondenheid en emotie, terwijl oorlog littekens van verdeeldheid en verwoesting achterlaat. 

Kunst en oorlog, een groter contrast bestaat er eigenlijk niet.  Kunst geeft hoop en is een van de mooiste uitdrukkingen van menselijke creativiteit. Het IJsbeelden Festival helpt dan ook van harte mee met de wintercampagne ‘Samen de winter door’.  Bij het IJsbeelden Festival komen de grootste ijskunstenaars ter wereld samen om ons te laten genieten van de mystiek en puurheid van ijs. Mede dankzij het IJsbeeldenFestival werd vorige winter de actie ‘Trek je winterjas uit voor Oekraïne’ een groot succes (initiatief van de stichting MYZwolle en HUMANE). Meer dan 10.000 winterjassen met een eigen verhaal en drie vrachtwagens vol met warme hulp hebben Oekraïne goed bereikt. 

Kunstenares Ans Markus doet mee met “Samen de Winter Door!”

Te midden van oorlogen en conflicten schilderde Ans Markus een meesterwerk van hoop en hereniging, waar de kracht van kunst de kinderen in nood omhelst. Haar schilderij “De Hereniging” is gedoneerd aan HUMANE, met als doel om hulp te bieden aan de kinderen in nood.  Ans raakt ons diep en laat ons nadenken over de impact van oorlog, maar ook over de mogelijkheden van herstel.

Kleine bijdrage, groot verschil

Help de mensen in nood de winter door. Doneer nu alsjeblieft! Met €1,- kunnen we al een warme maaltijd verzorgen voor mensen in nood en in de kou van de strenge winter. En met een donatie van €3,- zorgt u al voor de warme maaltijd van een heel gezin!