Hanzestad Zwolle

Met trots staat het Nederlands IJsbeelden Festival weer in Zwolle, een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, veel gezellige restaurants, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land en gezellige winkelstraten, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond. De Hanzestad is een bezoekje meer dan waard.

Zwolle is een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. Kijk voor meer informatie over wat te doen in Zwolle op:

Winkelen in Zwolle

In Zwolle kun je zeven dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten. Dat maakt winkelen een hele belevenis. 

Zwolle heeft een ruim aanbod aan winkels, boetiekjes, gezellige restaurantjes en eettentjes. De grote winkelketens vind je voornamelijk in de Diezerstraat. In de omliggende straten vind je van alles; van design winkels tot hippe concept-stores en van unieke boetiekjes tot vintage stores. Vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.https://www.visitzwolle.com/winkels/

Winters Zwolle

Als een warme, glinsterende deken rolt WintersZwolle zich uit over onze adembenemende Hanzestad. Zwolle wordt in de wintermaanden omgetoverd tot lichtjesstad; vol cultuur, culinair en beleving. Van theaterroutes en muzikale evenementen tot kinderactiviteiten, kunstexposities, smaakroutes, heerlijke menu’s in de vele restaurants en op de verwarmde terrassen, sfeervol ingerichte winkels, kunst- en kerstmarkten, een lichtbeeldenroute, ontmoeting en gezelligheid in cafés en dansgelegenheden. Ben jij erbij?  

 

Laat je betoveren door onze historische binnenstad met zijn vele charmante straten en spiegelende grachten en kijk op de website van Winters Zwolle agenda wat er allemaal te doen is! 

Winter wandel arrangement

Tijdens de donkere wintermaanden lijkt de binnenstad van Zwolle sfeervoller dan anders. De lichtbeelden in de stad geven de stad iets sprookjesachtig. Ze zijn bovendien bijzonder 'instagrammable'...

Al wandelend door de middeleeuwse binnenstad proeft u het rijke verleden, en leert u onze stad (een klein beetje) kennen.