Hanzestad Zwolle

Met trots staat het Nederlands IJsbeelden Festival weer in Zwolle, een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, veel gezellige restaurants, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land en gezellige winkelstraten, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond.

Zwolle is een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. Kijk op de websites VisitZwolle en Zwolle Toerisme, voor extra inspiratie op een dagje uit in Zwolle! De Hanzestad is een bezoekje meer dan waard!

Klik hier voor de leukste arrangementen in Zwolle!

De Zwolse binnenstad barst van de interessante highlights

Een aantal tips:

  •     Bezoek de 14e eeuwse Sassenpoort
  •     Bezoek museum de Fundatie
  •     Boek een rondvaart door de stadsgrachten
  •     Bezoek de Herman Brood Experience
  •     Bewonder de mooiste boekhandel van Nederland: Waanders in de Broeren
  •     Shop in de Diezerstraat en ontdek vooral de kleine winkeltjes in de zijstraten
  •     Bezoek het Nederlands IJsbeelden Festival
  •     Beklim de Peperbus

Klik hieronder voor openingstijden van de Peperbus.

Website van de Peperbus

Winters Zwolle

Zwolle viert de winter groots met Winters Zwolle. De kern van Winters Zwolle zijn de Winters Zwolle Festivalweken rond Kerstmis en de jaarwisseling. Dan worden diverse festivals gehouden rond de Grote Markt in  het hart van de stad. Klik voor meer informatie op de link hieronder

Winters Zwolle

Bereikbaarheid

Zwolle is goed bereikbaar via verschillende wegen en ligt centraal in ons land. Het ligt namelijk aan de twee grootste snelwegen van Nederland: de A50 en A28. Liever met de trein? Via de Hanzelijn ben je met iets meer dan zestig minuten vanuit Amsterdam in Zwolle. Maar ook vanuit het noorden, oosten, midden en zuiden, is Zwolle snel te bereiken. Zwolle is niet voor niets het tweede spoorwegknooppunt van Nederland. Vanaf het station loop je ongeveer in een kwartier naar de grote markt in het centrum. Raadpleeg de website van de NS voor vertrektijden.