Zwolle

Met trots staat het Nederlands IJsbeelden Festival weer in Zwolle, een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond.

Een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. Kijk op de websites VisitZwolle en Zwolle Toerisme, voor extra inspiratie voor een dagje uit in Zwolle! De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek gerust maar meerdere dagen uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

Overal in het centrum van Zwolle zijn de sporen van het rijke verleden terug te vinden. Zwolle kwam door de handel over de rivier de IJssel al in de vroege Middeleeuwen tot bloei. In de 15e eeuw ontwikkelde Zwolle zich tot machtige Hanzestad. Als je door de stad loopt, stuit je om de haverklap op historische elementen. De Peperbus, de karakteristieke gevels, de verdedigingsmuur, de Sassenpoort en de stervormige stadsgracht zijn de publiekstrekkers bij uitstek.

Zwolle heeft zijn authentieke sfeer en charme als Hanzestad! Het rijke verleden van Zwolle is dan ook overal terug te vinden en te proeven. Zwolle zit vol culinaire verrassingen en verschillende internationale keukens. Voor elke smaak wat wils. De Zwolse Mosterd, Zwolse Balletjes en Zwolse Whiskey zijn hemels voor je smaakpapillen!

De Zwolse binnenstad barst van de interessante highlights

Een aantal tips:

  •     Bezoek de 14e eeuwse Sassenpoort
  •     Beklim de Peperbus
  •     Bezoek museum de Fundatie
  •     Boek een rondvaart door de stadsgrachten
  •     Bewonder de mooiste boekhandel van Nederland: Waanders in de Broeren
  •     Shop in de Diezerstraat en ontdek vooral de kleine winkeltjes in de zijstraten
  •     Bezoek het gezellige centrum in winterse sferen (www.winterszwolle.nl )
  •     Bezoek het Nederlands IJsbeelden Festival

Bereikbaarheid

Zwolle is goed bereikbaar via verschillende wegen en ligt centraal in ons land. Het ligt namelijk aan de twee grootste snelwegen van Nederland: de A50 en A28.Liever met de trein? Via de Hanzelijn ben je met iets meer dan zestig minuten vanuit Amsterdam in Zwolle. Maar ook vanuit het noorden, oosten, midden en zuiden, is Zwolle snel te bereiken. Zwolle is niet voor niets het tweede spoorwegknooppunt van Nederland. Vanaf het station loop je ongeveer in een kwartier naar de grote markt in het centrum. Raadpleeg de website van de NS voor vertrektijden.

Zwolle heeft alles wat je van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat het de charme en knusheid van het verleden verliest.