Drie leden van de Fab Four wandelen over het zebrapad op Abbey Road. De weg waaraan de beroemde studio’s gevestigd zijn waar veel Beatles albums werden opgenomen. Je ziet John, Paul en George, de plaats van Ringo mag jij innemen. Een mooie plek voor een fotomomentje.

The Beatles:

Abbey Road is de laatstopgenomen elpee van de band, hoewel Let It Be later werd uitgebracht. Na het mislukken van de Get Back-sessies wilden de bandleden nog een goed album maken voor ze uit elkaar gingen. Volgens recensenten is Abbey Road een zeer goed album; vooral kant twee werd gewaardeerd. Op deze kant van de plaat staat een medley van afgemaakte en onafgemaakte nummers, met als terugkerend element You Never Give Me Your Money.

Albumhoes:

De foto op de albumhoes laat The Beatles zien op het zebrapad voor de Abbey Road Studios in Londen. Het album is dan ook genoemd naar Abbey Road, de straat waar het zebrapad zich bevindt. Het idee voor deze hoes kwam van Paul McCartney. De foto werd genomen op 8 augustus 1969 door Iain MacMillan. Hij had slechts tien minuten de tijd om de foto te maken. Abbey Road was het eerste en enige Beatles-album waarop noch de naam van de band noch de naam van het album op de voorkant van de hoes staat vermeld. Op de achterkant staat wel heel groot "The Beatles" en "Abbey Road" vermeld. Deze hoes is een van de beroemdste geworden in de muziekgeschiedenis. Vandaag de dag is het bewuste zebrapad op Abbey Road een ware toeristische trekpleister. Het verkeer wordt er constant gehinderd door mensen die op het zebrapad een soortgelijke foto maken.

Beatlemania:

The Beatles was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr; andere vroege leden waren Stuart Sutcliffe en Pete Best. Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm-and-blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort. Met de ontwikkeling en de verfijning van hun muziek, geleid door het songwriters-duo Lennon-McCartney, werd The Beatles steeds meer beschouwd als belichaming van de gezamenlijke idealen van de sociaal-culturele revoluties tijdens de jaren zestig.