Jungle Book

Het verhaal speelt zich af in de jungle van India. Op een dag vindt de zwarte panter Bagheera een verlaten mensenbaby in een mandje. Omdat het dichtstbijzijnde mensendorp te ver weg is, brengt hij de baby naar een roedel wolven. Het kind wordt door hen geaccepteerd en opgevoed. Ze geven hem de naam Mowgli.

Jaren later komt aan Mowgli's onbezorgde leven bij de wolven een einde wanneer de tijger Shere Khan terugkeert in de jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. Voor zowel Mowgli's eigen veiligheid als die van de roedel wordt besloten dat hij terug moet naar de mensen. Bagheera biedt aan om Mowgli naar een mensendorp te brengen.

Mowgli is echter niet van plan de jungle te verlaten, zelfs niet na een bijna fatale ontmoeting met de slang Kaa. Eerst wil hij zich aansluiten bij het olifantenleger onder bevel van kolonel Hathi, maar omdat Mowgli een mens is is hij hier niet welkom. Wanneer Bagheera er op den duur genoeg van heeft en Mowgli achterlaat, loopt deze de zorgeloze beer Baloe tegen het lijf. Baloe besluit Mowgli onder zijn hoede te nemen en hem te leren als een echte beer te leven. Het gaat echter fout wanneer Mowgli wordt ontvoerd door een groep apen onder leiding van Koning Lowie. Lowie wil dat Mowgli hem het geheim om vuur te maken leert. Bagheera en Baloe spannen samen om Mowgli uit Lowies tempel te redden.

Nadien overtuigt Bagheera Baloe ervan dat het voor Mowgli echt beter is als hij de jungle verlaat. Wanneer Mowgli vervolgens van Baloe hoort dat ook die hem terug naar de mensen wil brengen, voelt hij zich verraden en vlucht weg. Nu hij voor zijn gevoel iedereen kwijt is, voelt hij zich ten diepste eenzaam, verlaten en ongelukkig. Inmiddels komt ook Shere Khan erachter dat Mowgli eenzaam door de jungle dwaalt en dus een heel makkelijke prooi geworden is. Al zwervend belandt Mowgli op een kaal, woestijnachtig landschap waar hij een groep gieren ontmoet, die hem proberen te troosten. Hier komt hij even later tevens oog in oog te staan met Shere Khan. Baloe en Bagheera arriveren net op tijd om Mowgli van Shere Khan te redden, waarna Baloe het gevecht met de tijger aangaat. Mowgli kan Shere Khan uiteindelijk verjagen door een brandende tak aan zijn staart te binden. Baloe ligt levenloos op de grond en het lijkt alsof hij het niet heeft overleefd, maar dan veert hij onverwacht toch weer op.

Even later komen de drie, nadat ze hebben besloten niet meer uit elkaar te gaan, toevallig in de buurt van het mensendorp. Mowgli's eerdere opvattingen over het verlaten van de jungle veranderen spontaan wanneer hij een meisje uit het dorp ziet, en verliefd op haar wordt. Hij volgt haar terug het dorp in. Baloe en Bagheera vinden het erg moeilijk om afscheid van Mowgli te nemen, maar ze begrijpen dat het niet anders kan.