Game of Thrones

Koning van de Zeven Koninkrijken; Robert Baratheon, komt naar Winterfell en word ontvangen door de familie Stark. De koning vraagt Ned Stark om de taak van de overleden Jon Arryn over te nemen; Hand van de Koning.

Ned word zo dan ook de Hand van de Koning en moet het gerucht onderzoeken of Jon Arryn is vermoord. De konings zoon, Joffrey, vind de dochter van Ned, Sansa Stark leuk. Uiteindelijk blijkt Joffrey minder goed voor Sansa te zijn dan ze had gehoopt. Jonge Bran Stark houd van klimmen en klimt dan ook een dag op een toren waar hij Cersei een affaire ziet hebben met haar tweelingbroer Jaime. Ze ontdekten dat Bran hun heeft gezien en duwde hem van de toren af. Bran was zwaar gewond en het was niet zeker of Bran het zou overleven. Ned ontdekte later dat Jon Arryn vermoedens had dat Prins Joffrey niet de Konings zoon is. Ned zijn bastard zoon Jon Snow verlaat Winterfell om te helpen bij de Night’s Watch. De Night’s Watch bevind zich langs een 500.000 km lange ijsmuur, gebouwd om de White Walkers buiten te houden. De Night’s Watch zit vol met het uitschot van de Zeven Koninkrijken.

In Essos heeft Viserys Targaryen ervoor gezorgd dat Daenerys met Khal Drogo zal gaan trouwen. Khal is de leider van 40.000 Dothraki krijgers. Deanerys word uiteindelijk dan ook echt verliefd op Khal Drogo. In King’s Landing komt Koning Robert Baratheon te overlijden door een ongeluk tijdens het jagen op wilde zwijnen. Ned wil niet dat de kroon in de handen komt van Joffrey, maar hij word beschuldigd voor verraad en word onthoofd. Daenerys haar man, Khal Drogo is overeleden wat Daenerys Koningin van de Dothraki maakt. Tijdens de crematie gaat ze bij hem liggen. De drakeneieren die ze tijdens haar bruiloft heeft gekregen zijn uitgekomen en Daenerys leeft nog. Vanaf nu is zij de Moeder van Draken.