Elvis will not leave this building deze winter. Je ziet hem staan op een groot podium in Las Vegas met op de achtergrond zijn naam in gigantische letters. The King zingt zijn grootste hits en staat in zijn favoriete pose. Met zijn befaamde witte pak en handdoekje in zijn nek. He aint nothing but a hound dog!

Elvis Presley wordt ook wel “the king of rock and roll” genoemd. Hij werd geboren op 8 januari 1935, en overleed op 16 augustus 1977. Hij heeft 23 jaar gezongen. Hij heeft daarin 134 liedjes gemaakt.

Hij begon als vrachtwagenchauffeur. In 1953 besloot hij om een plaatje op te nemen voor zijn moeder, die jarig was, want Elvis was gek op zijn moeder. Dat gebeurde bij de inmiddels legendarische Sun-studio, waar iedereen voor vier dollar een liedje kon laten opnemen. Elvis zong het nummer 'My Happinness' en maakte hiermee zo'n indruk op de studiosecretaresse Marion Keisker, dat die onmiddellijk zijn naam noteerde. Volgens haar had Elvis iets bijzonders. Na veel aandringen van Keisker besloot Sun Records-eigenaar Sam Phillips Elvis een kans op succes te geven. In juli 1954 nam Elvis Presley bij Sun Records zijn eerste plaat op. De eerste radio-exposure van zijn eerste single 'That’s All Right Mama' had zo'n impact, dat Elvis op slag bekend werd.

Elvis' muziekstijl veranderde in de loop der jaren. Hij begon als een ruige rocker, ging daarna over op popmuziek en later zelfs op ballads (rustige liedjes). Een greep uit de vele songs die Elvis aan het vinyl toevertrouwde: My way, Hound dog, Always on my wind, Heartbreak hotel, Jailhouse rock, Amazing grace, Burning love, My boy, All shook up, Return to sender, His latest flame.

Elvis was niet alleen zanger maar daarnaast ook acteur. Hij speelde de hoofdrol in Love me tender. In totaal heeft Elvis in liefst 33 bioscoopfilms gespeeld, waaronder Jailhouse rock. De laatste twee waren Elvis: that's the way it is en Elvis on tour.

Elvis trouwde pas toen hij al 32 was. De enige vrouw van wie hij hield, was zijn moeder, heeft hij wel eens gezegd. Maar in 1967 was het dan toch zover: Elvis trouwde met zijn vriendin Priscilla Ann Beaulieu. Vlak na hun trouwen werd hun kind geboren, Lisa Marie. Maar vlak na de geboorte van Lisa Marie (1 februari 1968) liet Priscilla Ann Beaulieu Elvis al in de steek. Hun huwelijk was een vergissing geweest.

In al die tijd leefde Elvis heel ongezond. Hij was een representant van de seks, drugs en rock-'n-roll-generatie. Hij werd gesloopt door drugs. Op 16 augustus 1977 werden over de hele wereld televisieprogramma's en radioprogramma's onderbroken voor een speciaal nieuwsbericht: Elvis Presley was op 42 jarige leeftijd op zijn landgoed Graceland dood gevonden in zijn badkamer. Elvis werd gevonden door zijn vriendin, Ginger Alden. Want hij had toch weer een vriendin. Ze stonden op het punt om met elkaar te trouwen, dat zou gebeuren in oktober van dat jaar. Elvis was vast van plan Ginger de aandacht te geven, die het Priscilla zo vaak ontbroken had.

Elvis was oorspronkelijk begraven in het familiemausoleum in Forest Hill Cemetery. Maar ze hebben hem verplaatst naar Graceland omdat Elvis daar heeft gewoond. De aanleiding daarvoor was een poging om zijn lichaam te stelen op 29 augustus 1977. Op 3 oktober 1977 is hij samen met zijn moeder Glady Love Presley die in 1958 stierf herbegraven in de Medition Garden op zijn landgoed Graceland. Hier zijn ook zijn doodgeboren broer Jesse Presley begraven en zijn vader Vernon Elvis Presley die in 1979 stierf aan een hartkwaal.