Je inspirerende muzikale ontdekkingsreis begint meteen met een lekker feestje. Op de verlichte dansvloer uit Saturday Night Fever wordt gedanst zoals we dat vroeger deden. Aan het plafond hangen discobollen en de muziek neemt je mee terug naar die geweldige jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.


Disco is een muziekvorm die ontstaan is in de jaren zeventig en invloeden heeft van funk-, soul en salsamuziek. Toonaangevend in de begin jaren zijn de Three Degrees, KC & The Sunshine Band en George McCrae. Later bepalen mede Donna Summer, Chic en Sister Sledge de klank van de disco. Op het hoogtepunt eind jaren zeventig is disco de toonaangevende muzieksoort in de wereld en in de dansgelegenheden ( discotheken).

In 1977 komt de ultieme discofilm “Saterday Night Fever” uit met John Travolta in de hoofdrol.

Kent u het verhaal nog?

Tony Monero is een jongen die opgroeit in Bay Ridge Brooklyn. Hij werkt vijf dagen per week in een verfwinkel en verdient op die manier geld om op zaterdag mee uit te kunnen gaan. Elke zaterdag gaat Tony met zijn vrienden The Faces naar de discotheek 2001 Odyssey. Daar is Tony de koning van de dansvloer en kijkt iedereen tegen hem op. 
Een keer per jaar is er een danswedstrijd in de Odyssey en Annette (een meisje die helemaal gek is op Tony) vraagt Tony om met haar mee te doen. Tony stemt in met haar plan maar ontmoet dan de mooie maar arrogante Stephanie. Stephanie werkt in Manhattan en leeft in een zakenwereld en voelt zich ook beter dan alle andere mensen in Bay Ridge. 
Tony weet Stephanie over te halen om met hem de danswedstrijd te doen aangezien ze heel erg mooi kan dansen.

Ondertussen is Tony zijn broer Frank thuis gekomen nar jaren als priester te hebben gewerkt. Zijn moeder is daar helemaal niet over te spreken en is bang vervloekt te worden door de buurt.

Bobby C een van de leden van The Faces heeft een zwaar Katholiek meisje zwanger gemaakt en zij wilt geen abortus. Bobby vraagt iedereen inclusief Frank om hulp maar niemand geeft Bobby aandacht, hij staat er alleen voor. 

Dan komt de danswedstrijd en Tony heeft Stephanie nog steeds niet helemaal om zijn vinger gewikkeld zoals bij al de andere meisjes. De wedstrijd gaat tussen drie paren waarvan twee niet Amerikaanse. Tony en Stephanie winnen en Tony vind dat dat onverdiend is. Hij denkt dat er discriminatie plaats heeft gevonden en geeft daarom zijn prijs aan het paar waarvan hij vindt dat ze hadden moeten winnen. Stephanie word boos en dat word alleen maar erger als Tony haar de liefde verklaart, boos rent ze weg. 
Dan gaat Tony met The Faces en Annette naar de Verrazano Bridge. Bobby kan dan niet langer met zijn emoties overweg en springt op de railing van de brug. Tony probeert hem op andere gedachten te brengen maar dan glijd Bobby uit en valt van de brug. 
Tony is kapot en gaat naar Stephanie daar besluiten ze om vrienden te zijn en te blijven niets meer en niets minder.