A Christmas Carol

Scrooge is een gierige zakenman die niet van kerstmis houdt. Het enige waar hij voortduren mee bezig is zijn geld. Hij gaat dan ook niet in op uitnodigingen van mensen die vragen of hij bij de kerst bij hen komt.Hij geeft geen geld aan collectanten en als zijn werknemer Bob Cratchit vraagt of hij op kerstavond eerder weg mag, zegt Scrooge dat hij de volgende dag maar eerder op zijn werk moet komen. Hij zit zelf dan ook alleen thuis op kerstavond ( 24 december).

Zeven jaar voor deze kerst is Marley, de zakenpartner van Scrooge, overleden. Scrooge heeft toen de zaak overgenomen.
Marley waarschuwt Scrooge dat hij zijn leven moet veranderen, omdat hijzelf moet boeten voor het feit dat hij tijdens zijn leven nooit om mensen gegeven heeft. Scrooge wordt op het hart gedrukt de waarschuwing serieus te nemen, omdat hem anders hetzelfde lot zal treffen. Hij zal na zijn dood kettingen moeten dragen voor alle slechte dingen die hij is zijn leven heeft gedaan. Marley zegt ook dat er in die nacht drie geesten zullen verschijnen.

De eerste geest, van de Oude Kerst, neemt hem mee terug naar gedeelten uit zijn tijd als jongen en zijn verdere jeugd. Door het zien van de kerst in zijn verleden realiseert Scrooge zich dat hij veel dingen die van waarde waren heeft weggegooid. Hij zag momenten dat hij speelde met zijn vriendjes en dat zijn zus hem op kwam halen wanneer hij alleen zat op een eenzame plaats. Het deed meer met hem, dan hij zelf dacht. Ook zag hij het moment waarop hij zijn 'liefde' ooit, gedag zei. Het deed Scrooge veel pijn, en hij vroeg de geest dan ook om te stoppen. De geest liet hem alleen nog zien hoe een gelukkig gezin om Scrooge, als eenzame ongelukkige man sprak.

De tweede geest, van de Huidige Kerst, kwam om 1 uur. Hij neemt Scrooge mee naar het huis van zijn kantoorbediende Bob Cratchit. Hoewel de familie arm is, en de jongste zoon kleine Tim (Tiny Tim) een kreupel jongetje blijkt te zijn zonder uitzicht op een lang leven, ziet Scrooge dat zij vrolijk kerst vieren. Scrooge vraagt zich dan ook af of het Tim het overleefd, de geest zegt dan dat niemand hem zal vinden, omdat er toch genoeg mensen op de wereld zijn. Zoals Scrooge 's middags in het echt had gezegd. Ook gingen ze nog naar een boot waar zijn neefje (Fred) en zijn vrouw waren. Ze deden daar een spel waarbij ze moesten raden wat iemand in gedachten had. Fred gaf allemaal griezelige omschrijvingen en de aanwezige vrouwen gokten dat hij Scrooge bedoelde. Later toosten ze nog op hem. De geest van de Nieuwe Kerst, de derde geest, confronteert Scrooge met zijn eigen dood en graf. Zo zag hij onder andere ook mensen die nog wat probeerden te verdienen aan zijn dood. Scrooge schrikt hevig als hij zich realiseert dat absoluut niemand om hem geeft. Hij smeekt de geest om hem een laatste kans te geven om de ware kerstgedachte uit te dragen. Wanneer Scrooge de volgende morgen wakker wordt, bedenkt hij dat het nog niet te laat is om zijn leven te gaan beteren. Hij kijkt naar buiten en vraagt aan een voorbij lopende jongen welke dag het is. Wanneer die jongen "kerstdag" antwoord, stuurt hij de jongen naar de poelier om een grote kalkoen voor Bob Cratchit te gaan halen. Vervolgend groet hij iedereen vriendelijk op straat, en wens iedereen een fijne kerst toe. Hij geeft geld aan de armen, verhoogt het salaris van Bob. En hij wordt als een tweede vader van tiny Tim, die dus ook in leven blijft. Hij wordt een goede man. En hij komt nooit meer een geest tegen in zijn leven.