Beleef de leukste winterdag in Zwolle

Dit jaar beleef je de leukste winterdag in Zwolle. De oude Hanzestad wordt namelijk de thuisstad van de Kerstman. Vanuit zijn tijdelijke onderkomen zorgt hij ervoor dat de stad volledig in kerstsferen wordt gehuld. Gezellige lampjes, magische ijsbeelden, hartverwarmende verhalen… In Zwolle is het winterse gevoel maximaal aanwezig! Alvast wat inspiratie opdoen? Zo zou jouw dag eruit kunnen zien:

Begin de dag bij het Nederlandse IJsbeeldenfestival
Vanaf 15 december opent Europa’s grootste ijsbeeldenfestival haar deuren, in de IJsselhallen in Zwolle. Zodra je de ruimte binnenkomt, begeef je je in winter wonderland: overal waar je kijkt staan magische ijs- en sneeuwsculpturen. Die zie je niet iedere dag! Na afloop van de tentoonstelling kun je gratis genieten van kermisattracties, springkussens, een winterbioscoop en nog veel meer. 

 

Stap in het gratis treintje naar de binnenstad
Als je alles hebt bekeken en gedaan, wordt het tijd om de winterse belevenissen voort te zetten in de binnenstad. De leukste manier om van A naar B te komen is de gratis ‘Wintertrein’. In de kerstvakantie brengt dit gezellige treintje je naar het station, IJsbeeldenfestival, de binnenstad en het Wereldberoemde Verhalenfestival.

 

Bekijk live carving in de binnenstad
Ben je benieuwd hoe alle ijssculpturen tot stand komen? In de binnenstad van Zwolle kun je op 21 december met eigen ogen aanschouwen hoe brokken ijs worden getransformeerd tot verfijnde sculpturen. Je krijgt tevens de mogelijkheid om vragen te stellen aan de internationale ijskunstenaars. Dit is een unieke kans om live carving mee te maken.

 

Lees Wereldberoemde Verhalen bij Waanders in de Broeren
Zwolle staat deze winter volledig in het thema van Wereldberoemde Verhalen. Dat begint al bij het IJsbeeldenfestival, waar tientallen verhalen worden uitgebeeld in sneeuw en ijs. Wil je deze verhalen nog eens nalezen? In de boekwinkel Waanders in de Broeren kun je de bijbehorende boeken aanschaffen. Maar ook zonder aankoop is een bezoek aan deze boekwinkel de moeite waard. Gevestigd in een oude kerk, is het een lust voor het oog.

 

Lunch bij een gezellig restaurant in hartje Zwolle
Van alle winterpret krijg je vast en zeker honger. Tijd om te lunchen in een van de gezellige restaurants in Zwolle. Wat dacht je van Bistro de Zoete Inval, restaurant Lekker Zwols of De Hap en Tapkamer? Er zijn talloze restaurants waar je heerlijk op kunt warmen, terwijl je geniet van een uitgebreide lunch of een kop warme chocolademelk met slagroom.

 

Bezoek een voorstelling van het Wereldberoemde Verhalenfestival
In het centrum van Zwolle vind je een caleidoscopische hoeveelheid voorstellingen uit de wereldliteratuur. Van Peter Pan tot Alleen op de Wereld, en van Harry Potter tot De Rode Schoentjes: elk verhaal komt tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival opnieuw tot leven, in de vorm van theater, muziek, storytelling en visual art.


Sluit de dag af met de lichtbeeldenroute
Voor je het weet valt de schemering in. Zo’n leuke, winterse dag vliegt voorbij! Maar voordat je naar huis gaat, is er nog een activiteit die je niet mag missen: de Lichtbeeldenroute in het centrum van Zwolle. Straten, bruggen en pleinen worden prachtig verlicht. Daarnaast telt deze route 12 grote lichtbeelden, zoals de Golden Teddy (in de Luttekestraat) en de Bethlehem Stars (Bethlehemerkerkplein).