Horecaplein

Als je de ijssculpturen hebt bezocht ben je zeker aan iets warms toe. Op het vrij toegankelijke Horecaplein van het Nederlands IJsbeelden Festival kun je even ongedwongen genieten van die echte Hollandse Wintersfeer. Deze Wintersfeer kan natuurlijk niet zonder warme chocomel met slagroom, Apfelstrudel met warme Vanillesaus, Hollandse worst, Glühwein en heerlijke erwtensoep. Zomaar een kleine greep uit ons horeca assortiment.

Warm je op ons Horecaplein even op, geniet van de horeca en bovenal van elkaar. De winter is bij uitstek de gelegenheid om in familieverband uitstapjes te ondernemen.
Mocht je andere wensen hebben op horecagebied? Heb je een ( bedrijfs-)feestje te vieren of wil je gewoon ongedwongen een kerstborrel organiseren dan ben je ook welkom bij het Nederlands IJsbeelden Festival. Wij denken graag mee om je bezoek aan ons zo feestelijk mogelijk te maken. Neem contact op voor een passende offerte: info@ijsbeelden.nl of bel (088) 90 90 660.

Met onze partners van de Arena, Ziggo Dome en Vermaat Catering hebben we diverse gezellige groepsarrangementen uitgewerkt.
 

Zelf gl├╝hwein maken?

Benodigdheden:

  • 1 liter rode wijn van middelmatige kwaliteit
  • 2 borrelglaasjes cognac of bruine rum
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 kruidnagels
  • een stokje kaneel
  • en een mespunt nootmuskaat

Bereiding:

  • Giet de wijn in een kookpot
  • Voeg daarbij de citroen en de sinaasappel, die met schil en al in stukjes is gesneden
  • Roer ook de suiker en de honing er onder. Breng op smaak met de nodige kruiden
  • Verwarm het mengsel tot het net niet kookt maar wel veel damp te zien is. Hoe langer de drank kookt, des te meer verdampt de alcohol en gaat de smaak verloren
  • Zet de kookplaat toe en laat de vloeistof nog een 30 minuten trekken. Giet daarna door een zeef en voeg er op het laatste nog 2 glaasjes rum of de cognac toe. Laat nog even opwarmen
  • Serveer voorzichtig in de glazen en geniet van u zelfgemaakte Glühwein. 

We nodigen u graag uit om u eigen recept Glühwein te delen met onze bezoekers via facebook (@ijsbeeldenfestival). Onder de lekkerste recepten verloten wij vrijkaarten van het Nederlands IJsbeelden Festival.