Ice background splash

Informatie betreffende Corona

Het IJsbeelden Festival is een doorstroomlocatie waarbij de bezoekers verplicht een vaste looproute moeten volgen. Er zijn geen vaste zitplaatsen. De bezoekers boeken online een ticket. Het ticket is gebonden aan een door de bezoeker gekozen tijdslot. De bezoeker kan per kwartier een tijdslot boeken. De bezoeker bepaalt zelf hoelang hij/zij in de vrieshal wil verblijven. Het kenmerk van een doorstroomlocatie is dat de bezoeker blijft doorlopen.

 

In de afgebakende toegangsrij worden alleen de bezoekes toegelaten die een entreeticket hebben met het dan geldende tijdslot. In de toegansrij staan de bezoekers 1.5m van elkaar vandaan. De bezoekers van het IJsbeelden Festival komen op deze manier alleen in 'aanraking' met de weinige (3 á 4) bezoekers die op 1.5m. afstand voor of na hun komen. De bezoekers die voor een ander tijdslot gekozen hebben kunnen/ moeten wachten in de verwarmde IJsselhallen. De IJsselhallen biedt genoeg horecafaciliteiten waarbij de bezoekers op ruime afstand (>1.5m.) van elkaar af kunnen zitten.

 

De organistie van het IJsbeelden Festival volgt de actuele regels en maatregelen van de overheid en het RIVM op. Voor dit doel heeft de organisatie een Corona-coördinator aangesteld. Deze coördinator is ook nauw betrokken geweest bij het opstellen van Coronamaatregelen voor diverse gemeentes en GGD's. Ook volgen wij de dan geldende regels van de overheid en het RIVM betreffende het gebruik/ controlle van de CoronaCheck (gezondheidsverklaring).