STICHTING SOCIALICE

Stichting Socialice heeft als doel de kunst van (ijs)beeldhouwen op een educatieve en verbindende wijze onder de aandacht brengen van een groot en gevarieerd publiek.Onderdeel hiervan is een groots opgezette Nederlands IJsbeelden Festival waarbij jongeren spelenderwijs en op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met beeldende kunst.

Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival is een jaarlijks en groots opgezette ijssculpturen expositie waarbij de kunst van het ijsbeeldhouwen, creativiteit, beleving en ontmoeting centraal staan.

Het evenement maakt kunst boeiend, toegankelijk en laagdrempelig voor een brede doelgroep, van jong tot oud. Het laat op educatieve wijze zien dat er van een natuurlijk materiaal prachtige kunst gemaakt kan worden met een veelheid aan verschillende gereedschappen en methodes.

IJs is een materie die eerlijk, puur en natuurlijk is.  Ieder mens heeft wel iets met ijs vanwege zijn hoge belevingswaarde. De glasheldere sculpturen, de glinstering in het licht en de kou verheffen het tot iets magisch.

Deze spectaculaire vorm van kunst wordt door de ‘special effects’ weergegeven als een ultieme beleving waardoor deze voor een brede maatschappelijke doelgroep aantrekkelijk is.

Ook jongeren worden actief betrokken middels ijsbeeldhouw workshops maar krijgen tevens een uitgebreide voorlichting over deze unieke kunstvorm. Met actieve kunstbeoefening ontwikkel je vakmanschap en artistieke vaardigheden, maak je je talenten zichtbaar, verrijk je je geest en werk je aan je eigen identiteit. Het Nederlands IJsbeelden Festival inspireert bezoekers met indrukwekkende beelden en draagt bij aan de visueel ruimtelijke vermogens en esthetische waarneming.

Het Nederlands IJsbeelden Festival brengt de beste ijsbeeldhouwers uit de hele wereld samen. Zij vormen een internationale smeltkroes waarbij kunstvormen en culturen samensmelten.

De thema’s van het Nederlandse IJsbeelden Festival zijn eveneens educatief. De editie van 2014 had als thema “World in Motion” bracht de geschiedenis en beleving van voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen in beeld. De editie van 2015, Journey through a Frozen World, bracht mensen in aanraking met landen, culturen en architectuur.

Doelstelling van de organisatie van het Nederlands IJsbeelden Festival is het geheel op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze te realiseren.