Het Wereldberoemde Verhalenfestival

Het Nederlands IJsbeelden Festival en het Wereldberoemde Verhalenfestival sluiten bij elkaar aan en presenteren wereldberoemde verhalen: in ijs, sneeuw, dans, theater, storytelling, visual art en muziek. Nergens in Europa zijn zo veel ijssculpturen te zien als in de ijshal in Zwolle.

En nergens in Europa was eerder zo'n caleidoscopische hoeveelheid voorstellingen te zien uit onze wereldliteratuur als tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival in het centrum Zwolle. Van Peter Pan naar Alleen op de wereld, van Harry Potter naar De Alchemist, van De drie musketiers naar De rode schoentjes.

Theater, muziek, storytelling en visual art.

Een performing arts festival in de binnenstad van Zwolle, in gewelfkelders, winkels, achtertuinen, musea en huiskamers, op verstopte pleintjes, bordessen, in de synagoge en musea. Het weekeinde voor Kerstmis zien wereldberoemde verhalen opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad. Theater, muziek, storytelling en visual art. Van Roodkapje tot Pinokkio, van Thor naar Odin, Adam en Eva, King Arthur of Ketelbinkie, Alleen op de wereld en Gilgamesj. Performers laten zich inspireren en maken speciaal voor dit festival 15-minutenvoorstellingen, die zijn te bezoeken door mee te lopen in een route: De muziekroute, de Midwinterspooktocht-route, de Kinderroute en de Themaroute. Ook zijn er 16 voorstellingen los te bezoeken, kriskras door de stad.

Wanneer: 21 dec - 23 dec 2018

Prijzen: variabel  

Locatie: hele binnenstad Zwolle, met twee festivalterreinen op het Grote Kerkplein en het Broerenkerkplein

Kijk voor meer informatie over tijden en locaties op Wereldberoemde Verhalenfestival.