Welkom in Zwolle

Wij zijn blij met uw bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Nu u toch in Zwolle bent willen we u ook graag enthousiasmeren om de Hanzestad Zwolle te verkennen. Zwolle is meer dan de moeite waard om ontdekt te worden. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, veel gezellige restaurants, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land en gezellige winkelstraten, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond. Om uw verblijf in Zwolle nog meer te veraangename hebben verschillende bedrijven meerdere arrangementen en activiteiten ontwikkeld. De onderstaande arrangementen en activiteiten kunt u rechtstreeks boeken bij dat bedrijf. We wensen u een geweldig (meedaags-) verblijf in Zwolle toe!

Winters Zwolle

Zwolle viert de winter groots met Winters Zwolle. De kern van Winters Zwolle zijn de Winters Zwolle Festivalweken rond Kerstmis en de jaarwisseling. Dan worden diverse festivals gehouden rond de Grote Markt in  het hart van de stad. Klik voor meer informatie op de link hieronder

Winters Zwolle

Stadswandeling met Keetje!

Keetje is een Meisje van Plezier van weleer die vertelt op een ludieke theatrale wijze haar verhaal. Als geen ander weet Keetje dé plekjes van Zwolle. Ontdek de stad met verhalen in geuren, kleuren en vele interessante weetjes. In de 1,5 uur duurde stadswandeling, wandel je langs alle highlights van Zwolle, zoals de Peperbus, de Sassenpoort, de Fundatie en nog veel meer. Tussen 15 december en 1 maart kun je elke dag zaterdag en zondag aanhaken om 14:00 bij Keetje haar stadswandeling. In de kerstvakantie kan je dagelijks om 14:00 aanhaken bij Keetje haar stadswandeling.

 

De startlocatie is voor de Grote Kerkplein City hall (Grote Kerkplein 15 te Zwolle). Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Vanaf 4 t/m 12 jaar kost de wandeling €9,75. Voor iedereen boven de 12 jaar kost de wandeling €19,50.

Stadswandeling met Keetje arrangement

Varen in Zwolle

Een rondvaart door het mooie Zwolle op een gezellige verwarmde boot. Van 15 dacember tot 1 maart verzorgd Varen in Zwolle een rondvaart met de Visarend op alle donder-, vrij-, zater-, en zondagen, met verschillende arrangementen voor jong tot oud.

 

Verwarmde boot de Visarend vaart in de periode van het IJsbeelden Festival maar liefst 4x op een dag, waaronder twee s'avonds en twee s'middags. De eerste rondvaart begint om 13:00 en wordt vlak daarna om 14:30. Deze rondvaarten duren allebei ongeveer één uur. Per tijd zijn er verschillende arrangementen beschrikbaar.

 

Altijd al stampot willen eten op een boot, of een winter barbecue willen bij wonen? De Visarend verzorgd elke avond om 17:00 en om 19:00 een rondvaart waar dit mogelijk gemaakt wordt. De stampot avond vindt elke donderdag plaats en de winter barbecue op de vrij- en zaterdag. Zondag is verassing avond, ben jij al nieuwsgierig? Dit allemaal voor mogelijk gemaakt voor maar 39,95 p.p.

 

Kijk voor meer informatie op:

Varen in Zwolle

De Winters Zwolle Lichtroute

Dit jaar is er een lichtbeeldenroute door alle Winters Zwolle highlights! Kijk snel op de website van Winters Zwolle voor meer informatie.

Lichtbeeldenroute Winters Zwolle website

Fietstaxi Fietsjoe

U kunt de fietstaxi ook reserveren voor het vervoer van het station (centrumzijde) naar het IJsbeeldenfestival of terug voor €3,50 pp. Of voor het vervoer van het IJsbeeldenfestival naar de binnenstad voor €4 pp

Cultuur snuiven vanuit de Fietsjoe: een comfortabele fietstaxi. De taxifietser laat u de mooiste plekjes van de Zwolse binnenstad zien met een verhaal erbij! Een uur lang genieten met zijn tweeën voor slechts €30,00.

Voor meer informatie kunt u klikken op de link hieronder.

Fietstaxi Fietsjoe

IJsbeelden Kids World

Feestje of verjaardag?  Maak dit compleet tijdens het IJsbeelden kids festival.
Je eigen feestelijk versierde tafel met onbeperkt verse frietjes met verschillende sauzen.
Ook natuurlijk zullen de snacks als kip nuggets, kroketten, frikandellen en andere snacks geserveerd worden, dus keuze genoeg.
Ook zal er een diversiteit aan limonade klaar staan die onbeperkt gedronken kunnen worden.  
Als afsluiter een heerlijk ijsje!
 
Arrangement overzicht:

  • Eigen feestelijk versierde tafel
  • Frietjes en snacks over de hele tafel
  • Onbeperkt limonade
  • IJsje
  • Cadeautje voor de jarige zal niet ontbreken!

 
Vanaf groepen v.a. 10 personen € 7.95 incl btw. excl. ijsbeelden festival.

Let op: Alleen in de kerst- & voorjaarsvakantie!

Reserveren kan via k.eilert@ijsselhallen.nl

Bezoek de Sassenpoort in de kerstvakantie!

De Sassenpoort heeft dit jaar in de kerstvakantie weer een 'Poort vol Verhalen'.

Geniet van mooie kerst- en winterverhalen verteld door ervaren verhalenvertellers in de sfeervolle omgeving van de Sassenpoort

Website van de Sassenpoort

Winter wandel arrangement

Tijdens de donkere wintermaanden lijkt de binnenstad van Zwolle sfeervoller dan anders. De lichtbeelden in de stad geven de stad iets sprookjesachtig. Ze zijn bovendien bijzonder 'instagrammable'...

Al wandelend door de middeleeuwse binnenstad proeft u het rijke verleden, en leert u onze stad (een klein beetje) kennen.

 

De start van deze stadswandeling is bij het Zwolse Balletjeshuis, een van de vele monumenten die Zwolle rijk is. U leert hier iets over ons beroemde Zwolse snoepje en natuurlijk mag u ook proeven. Daarna neemt de gids u mee op ontdekkingstocht door de binnenstad. Lichtbeelden en monumenten wisselen elkaar af tijdens deze 1,5 uur durende wandeling.

De Wandeling eindigt op de Nieuwe Markt, bij 'Meneer Jan', waar een Zwols drankje op u staat te wachten.

Winter wandel arrangement

Stappen & Happen

Via een aantal wandelroutes wandel je van restaurant naar restaurant om daar een lekker vorkje mee te pikken. Als je zin hebt in een wandelingetje langs de mooiste highlights van Zwolle dan kan dit, maar het hoeft natuurlijk niet. Ook handig: bij slecht weer zitten de restaurants lekker dicht bij elkaar.

Bij elk restaurant kun je kiezen uit een aantal gerechten (vlees, vis en vegetarisch)
Dieetwensen? Geen probleem, geef het aan bij je boeking dan kunnen de restaurants er rekening mee houden.
Qua drankjes kun je kiezen uit koffie/thee, bier, fris en huiswijn. Andere of meer drankjes zijn mogelijk en dienen ter plekke afgerekend te worden.

Boek hier het Stappen & Happen arrangement

Smaakroute

Je gaat naar ’t Konkeltje voor de lekkerste koffie en thee van Zwolle! Ze hebben maar liefst 25 soorten koffie en 150 soorten thee. In Librije’s Winkel, dat in hetzelfde pand zit als De Librije, wordt een breed scala aan pure en culinaire producten aangeboden, alle met liefde, kennis en kunde bereid of geselecteerd. Piccolini laat je Italiaanse specialiteiten proeven op een monumentale plek naast de Sassenpoort. Je eindigt je Smaakroute bij Henri Bloem om de lekkerste wijnen met hoge prijs-kwaliteitsverhouding te proeven.

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00-12:30 uur / 12:30-15:00 uur / 15:00-17:00 uur
Niet te boeken op zaterdagochtend en in de periode van 21 t/m 26 december en Nieuwjaarssdag.

Meedoen aan de smaakroute bedraagt een bedrag van €10 p.p.

Boek hier de Smaakroute

Luxe Lunch

Zin in een uitgebreide lunch bij het beste dat Zwolle te bieden heeft? Brass Boer Thuis, Coperto Restobar, Waanders in de Broeren en het Wijnhuis.

Je begint met een Zwolse Mosterdsoep bij het prachtige Waanders in de Broeren. Deze boekhandel in een middeleeuwse kerk is een beroemde trekpleister. Als je binnenstapt weet je meteen waarom. Vervolgens ga je het hoofdgerecht eten bij Coperto Restobar voor een fantastische culinaire beleving óf bij Brass Boer THUIS , dé bistro-brasserie waar je lekker kunt eten en drinken. Dit is de gezelligste plek om heerlijk te brassen. Als afsluiter ga je dan bij het Wijnhuis een heerlijk dessert eten met een lekker dessertwijntje of koffie/thee na.

Dieetwensen? Geen probleem, geef het aan bij je boeking dan kunnen de restaurants er rekening mee houden.
Qua drankjes kun je kiezen uit koffie/thee, bier, fris en huiswijn. Andere of meer drankjes zijn mogelijk en dienen ter plekke afgerekend te worden.

Dinsdag t/m zondag
12:00 uur: Zwolsche mosterd-soep met oude Heileuver kaas geserveerd met Desem brood van de Zwolsche Stadsbakker en Zwolsche aioli + 1 drankje bij Waanders in de Broeren
13:00 uur: Hoofdgerecht keuze uit VEGA:
Paddenstoelenrisotto, groene kruiden en Remeker kaas
VIS:
Snoekbaars van het houtvuur, gelakt met appelstroop, katenspek, saus van riesling en pijpjeskruid
VLEES:
Boereneend met zoete aardappel en gelakt met eendenjus en sinaasappel
+ 1 drankje bij Brass Boer Thuis
14:00 uur: Dessert, een klassieke Creme Brulee + 1 dessertwijntje óf koffie/thee na bij het Wijnhuis

Prijs 55 euro p.p.
Incl. lunch, 3 drankjes en BTW Te boeken vanaf 2 januari 2020
NB: vanaf 27 januari is het hoofdgerecht bij Brass Boer Thuis op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Alle andere data worden verzorgt door Coperto Restobar

Boek hier het Luxe Lunch arrangement