Welkom in Zwolle

Wij zijn blij met uw bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Nu u toch in Zwolle bent willen we u ook graag enthousiasmeren om de Hanzestad Zwolle te verkennen. Zwolle is meer dan de moeite waard om ontdekt te worden. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, veel gezellige restaurants, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land en gezellige winkelstraten, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond. Om uw verblijf in Zwolle nog meer te veraangename hebben verschillende bedrijven meerdere arrangementen ontwikkeld. De onderstaande arrangementen kunt u rechtstreeks boeken bij dat bedrijf. We wensen u een geweldig (meedaags-) verblijf in Zwolle toe!

Stadswandeling met Keetje!

Keetje is een Meisje van Plezier van weleer die vertelt op een ludieke theatrale wijze haar verhaal. Als geen ander weet Keetje dé plekjes van Zwolle. Ontdek de stad met verhalen in geuren, kleuren en vele interessante weetjes. In de 1,5 uur duurde stadswandeling, wandel je langs alle highlights van Zwolle, zoals de Peperbus, de Sassenpoort, de Fundatie en nog veel meer. Tussen 15 december en 1 maart kun je elke dag zaterdag en zondag aanhaken om 14:00 bij Keetje haar stadswandeling. In de kerstvakantie kan je dagelijks om 14:00 aanhaken bij Keetje haar stadswandeling.

 

De startlocatie is voor de Grote Kerkplein City hall (Grote Kerkplein 15 te Zwolle). Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Vanaf 4 t/m 12 jaar kost de wandeling €9,75. Voor iedereen boven de 12 jaar kost de wandeling €19,50.

 

Mail naar info@demeisjesvanplezier.com om je aan te melden

Varen in Zwolle

Een rondvaart door het mooie Zwolle op een gezellige verwarmde boot. Van 15 dacember tot 1 maart verzorgd Varen in Zwolle een rondvaart met de Visarend op alle donder-, vrij-, zater-, en zondagen, met verschillende arrangementen voor jong tot oud.

 

Verwarmde boot de Visarend vaart in de periode van het IJsbeelden Festival maar liefst 4x op een dag, waaronder twee s'avonds en twee s'middags. De eerste rondvaart begint om 13:00 en wordt vlak daarna om 14:30. Deze rondvaarten duren allebei ongeveer één uur. Per tijd zijn er verschillende arrangementen beschrikbaar.

 

Altijd al stampot willen eten op een boot, of een winter barbecue willen bij wonen? De Visarend verzorgd elke avond om 17:00 en om 19:00 een rondvaart waar dit mogelijk gemaakt wordt. De stampot avond vindt elke donderdag plaats en de winter barbecue op de vrij- en zaterdag. Zondag is verassing avond, ben jij al nieuwsgierig? Dit allemaal voor mogelijk gemaakt voor maar 39,95 p.p.

 

Kijk voor meer informatie op:

Varen in Zwolle

De Winters Zwolle Lichtroute

Dit jaar is er een lichtbeeldenroute door alle Winters Zwolle highlights! Kijk snel op de website van Winters Zwolle voor meer informatie.

Lichtbeeldenroute Winters Zwolle website

Fietstaxi Fietsjoe

U kunt de fietstaxi ook reserveren voor het vervoer van het station (centrumzijde) naar het IJsbeeldenfestival of terug voor €3,50 pp. Of voor het vervoer van het IJsbeeldenfestival naar de binnenstad voor €4 pp

Cultuur snuiven vanuit de Fietsjoe: een comfortabele fietstaxi. De taxifietser laat u de mooiste plekjes van de Zwolse binnenstad zien met een verhaal erbij! Een uur lang genieten met zijn tweeën voor slechts €30,00.

Voor meer informatie kunt u klikken op de link hieronder.

Fietstaxi Fietsjoe

IJsbeelden Kids World

Feestje of verjaardag?  Maak dit compleet tijdens het IJsbeelden kids festival.
Je eigen feestelijk versierde tafel met onbeperkt verse frietjes met verschillende sauzen.
Ook natuurlijk zullen de snacks als kip nuggets, kroketten, frikandellen en andere snacks geserveerd worden, dus keuze genoeg.
Ook zal er een diversiteit aan limonade klaar staan die onbeperkt gedronken kunnen worden.  
Als afsluiter een heerlijk ijsje!
 
Arrangement overzicht:

  • Eigen feestelijk versierde tafel
  • Frietjes en snacks over de hele tafel
  • Onbeperkt limonade
  • IJsje
  • Cadeutje voor de jarige zal niet ontbreken!

 
Vanaf groepen v.a. 10 personen € 7.95 incl btw. excl. ijsbeelden festival.

Let op: Alleen in de kerst- & voorjaarsvakantie!

Reseveren kan via k.eilert@ijsselhallen.nl

Bezoek de Sassenpoort in de kerstvakantie!

De Sassenpoort heeft dit jaar in de kerstvakantie weer een 'Poort vol Verhalen'.

Geniet van mooie kerst- en winterverhalen verteld door ervaren verhalenvertellers in de sfeervolle omgeving van de Sassenpoort

Website van de Sassenpoort

Winter wandel arrangement

Tijdens de donkere wintermaanden lijkt de binnenstad van Zwolle sfeervoller dan anders. De lichtbeelden in de stad geven de stad iets sprookjesachtig. Ze zijn bovendien bijzonder 'instagrammable'...

Al wandelend door de middeleeuwse binnenstad proeft u het rijke verleden, en leert u onze stad (een klein beetje) kennen.

 

De start van deze stadswandeling is bij het Zwolse Balletjeshuis, een van de vele monumenten die Zwolle rijk is. U leert hier iets over ons beroemde Zwolse snoepje en natuurlijk mag u ook proeven. Daarna neemt de gids u mee op ontdekkingstocht door de binnenstad. Lichtbeelden en monumenten wisselen elkaar af tijdens deze 1,5 uur durende wandeling.

De Wandeling eindigt op de Nieuwe Markt, bij 'Meneer Jan', waar een Zwols drankje op u staat te wachten.

Winter wandel arrangement